V petek, 19.11.2021, je že enajstič zapored potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Na ta dan smo imeli za zajtrk črn kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Vsa živila so bila slovenskega porekla in dobavljena v naši okolici. Pomen tega dneva je bil, da se zavedamo pomena lokalno pridelane hrane in da naj si tudi sami izbiramo živila, ki so pridelana v naši bližini.
Pred začetkom zajtrka smo si vsi učenci šole ogledali kratek izobraževalni videoposnetek o Tradicionalnem slovenskem zajtrku in o njegovem pomenu.
Učenci na razredni stopnji so likovno ustvarjali. Njihovi izdelki so razstavljeni v jedilnici in na spodnjem hodniku šole. Na predmetni stopnji so učenci pisali pesmi, deveti razred celo v angleškem jeziku. Pesmi smo zbrali in so objavljene pod člankom.
Učenci petega a razreda so posneli tri videoposnetke, ki so tudi objavljeni pod člankom.
KAROLINA BAJC, učenka 8. razreda
Učiteljica: Andreja Geržina