Šola že peto leto sodeluje v mednarodnem projektu Euchires (EUropean public awereness campaign on the use of seat bealts and CHIld REstraint Systems), katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Otroci v Sloveniji poznajo akcijo pod imenom priljubljene figurice Pasavček.
Zaščita otroka v avtu je eden najbolj učinkovitih ukrepov za izboljšanje varnosti. Tako smo v Sloveniji skupaj s štirinajstimi evropskimi državami (Avstrija, Belgija, Češka, Finska, Francija, Italija, Latvija, Luksemburg, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Slovenija, Španija) pripravili skupen preventivni projekt, ki ga je finančno podprla tudi Evropska unija. Vsebinsko se akcija navezuje tudi na aktivnosti v okviru širše akcije Varnostni pas – Vez z življenjem, ki teče pod okriljem Ministrstva za promet.

Nosilec projekta v Sloveniji je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS.

Namen projekta je promocija uporabe otroških sedežev in varnostnih sistemov v motornih vozilih. Zastavljeni so štirje ključni cilji projekta:

– medijska kampanja za povečevanje osveščenosti

– posredovanje informacij

– spodbujanje in kaznovanje

– učinkovito spremljanje in evlavcacija aktivnosti

V projekt so vključeni učenci vrtčevski otroci in učenci od 1. do 5. razreda.

(Skupno 872 obiskov, 1 današnjih obiskov)