05-7542512 Osnovna šola Prestranek
 

Rastem s knjigo

Rastem s knjigo

V šolskem letu 2019/2020 že štirinajstič poteka nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture »Rastem s knjigo OŠ – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu«, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo RS  v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in zamejskimi osnovnimi šolami. Projekt »Rastem s knjigo SŠ – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu dijaku« za dijake prvih letnikov pa poteka letos že desetič.

Cilji nacionalnega projekta »Rastem s knjigo OŠ« so:

– spodbujanje dostopnosti kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature;
– promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja;
– spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic;
– motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja (http://www.jakrs.si/).

V okviru projekta sedmošolci vsako leto ob obisku splošne knjižnice prejmejo v dar knjigo. Za osnovnošolce je bila izbrana knjiga pisateljice Janje Vidmar: Elvis Škorc, genialni štor.

Več o pisateljici si lahko prebereš tukaj: https://sl.wikipedia.org/wiki/Janja_Vidmar

Kviz, s katerim preveriš svoje znanje o pisateljici in projektu, reši na naslednji povezavi. Rastem s knjigo kviz 2019/2020.

Kratek film o knjigi Elvis škorc, genialni štor: https://www.youtube.com/watch?time_continue=306&v=ydL_ewdLFsw&feature=emb_logo

 

(Skupno 296 obiskov, 1 današnjih obiskov)
 
 
 
 
Dostopnost