V podaljšanem bivanju smo se v tednu od 22. do 26. aprila pogovarjali o poklicih. Podrobneje smo se posvetili poklicu kuharja, se pogovarjali o zdravi prehrani ter tudi sami pripravili preprost prigrizek. Priprava umetniške kuharske mojstrovine je prerasla v pravo poziranje pred objektivom.

 

 

Kar dva učenca iz naše skupine se zanimata za kuharski poklic in ker imamo dostop do informacij iz prve roke kar na šoli, smo se v torek odpravili v šolsko kuhinjo ter šefa kuhinje g. Sakiba Mušića poprosili, da nam razkaže kuhinjo ter nam malce pove o kuharskem poklicu. Ker pa je poklic kuharja neposredno povezan s hrano, smo se z učenci pogovarjali tudi o pomembnosti zdrave in uravnotežene prehrane ter si ogledali predstavitev Hrana je lahko paša za oči. Učenci so ostali brez besed, ko so opazovali, kako lahko npr. iz sadja pričaramo slasten sanjski otok s palmo ali kaj podobnega. Da bi se pri pripravi hrane, ki je privlačna na pogled, preizkusili tudi sami, smo v sredo pripravljali ‘hitre polžke’. Mladim kuharjem je šlo delo odlično od rok, izdelki so bili enkratni, učenci pa so morda še bolj kot pri sami pripravi prigrizkov uživali pri fotografiranju  le-teh, tako da smo si privoščili pravo mini polžje snemanje, kjer so učenci pokazali svojo izvirnost in nadarjenost tudi na področju poziranja.

Katarina Abram

(Skupno 92 obiskov, 1 današnjih obiskov)