Dan slovenske hrane se je letos razširil na teden slovenske hrane, ki je potekal od 11. do 17. novembra. Na šoli smo v tem tednu pripravili kar nekaj značilnih slovenskih jedi, kot so: krompir v zevnici, ješprenj, kokošja juha in matevž z dušenim zeljem. V tem tednu smo se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo.
Letos je imel zajtrk slogan »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk«. Učenci so na kruhu imeli maslo in med, spili so mleko in za posladek pojedli še jabolko.
Učenci jutranjega varstva so naredili o zajtrku plakat, ki so ga obesili v jedilnici. Učenci sedmega razreda pa so vsem učencem šole zapeli Slakovo pesem o čebelarju.
Na RTV Slovenija so ob tednu slovenske hrane v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posneli osnovnošolcem namenjeno igrano-dokumentarno oddajo Krompir o pomenu Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki so si jo učenci ogledali med zajtrkom.
Učiteljice: Andreja Geržina, Polona Požar, Mateja Šabec, Sladjana Šućur Popović