23. september je državni praznik, posvečen športu. Dan slovenskega športa je bil na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije razglašen 18. junija leta 2020.

To je dan, ki bo za vedno odmeval v srcih Slovenk in Slovencev. Na ta dan, leta 2000, je namreč v čast veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu, prvič zaigrala slovenska himna na Olimpijskih igrah v Sydneyju.

23. september je tudi uvodni dan Evropskega tedna športa, ki je nastal na pobudo Evropske komisije. Gre za spodbujanje športa in telesne dejavnosti. Glavna tema kampanije je BEACTIVE (bodi aktiven) in to ne samo v temu tednu ampak celo leto.

V ta namen smo na šoli pripravili razne aktivnosti. Učenci prve triade so se odpravili na pohod na Primož. Ostali učenci pa so imeli aktivni odmor, ki so ga vodili učenci devetega razreda. V oktobru bodo športno obutev obuli tudi učenci predmetne stopnje ter se odpravili na pohod. V sklopu zdrave šole bomo pri športu izvedli prvo meritev moči rok, druga meritev nas čaka v aprilu. Za zaključek Evropskega tedna športa pa se učenci 4. in 5. razreda odpravljajo v poletno šolo v naravi.

Obujmo športne copate, napihnemo žoge, razgrnemo športne blazine in počnemo še marsikaj. Šteje čisto vsaka oblika telesne dejavnosti!

Bodimo aktivni, zdravi in uživajmo v športu.

 

Članice projektne skupine Zdrava šola: Andreja, Polona, Mateja in Sladjana

 

(Skupno 129 obiskov, 1 današnjih obiskov)