Ob zaključku bralne značke smo na OŠ Prestranek 22. maja 2024 povabili pisateljico, pesnico in umetnico Aljo Furlan.

Učencem od 1. do 5. razreda je svoje življenje in delo predstavila preko svojih knjig, kot so Pletilka, Dar, Tri sestre, Ptica resnice, Objemanja in Poskočnice. Eno izmed svojih zgodb je predstavila tudi preko edinstvene oblike pripovedovanja zgodb ob slikah (kamišibaj), nad čimer so bili učenci navdušeni. Na koncu si je vzela čas tudi za njihova vprašanja in deljenje avtogramov.

Naši knjižnici je podarila izvod slikanice z naslovom Napolitanka, ki jo učenci že veselo prebirajo.

 

V četrtek, 6. junija 2024, pa je učence predmetne stopnje z obiskom razveselil novinar na RTV Slovenija in ustvarjalec enega najbolj poslušanih slovenskih podkastov Številke Slavko Jerič, ki pa je tudi matematik in psiholog. Za učence je pripravil interaktiven kviz, s katerim jim je poskušal približati ljubezen in zanimanje do matematike, športa, statistike in tudi do knjig. Zmagovalca kviza sta prejela vsak svoj izvod Čiste desetke.

Učenci so preko kviza in novih podatkov spoznali, da statistika niso le suhoparni podatki, temveč se jo da prikazati tudi na zabaven, a poučen način. Gospod Jerič nam je v posvetilu še zapisal: »S številkami lahko štejemo marsikaj: ocene, opravičene ure, končne izlete … Ne moremo pa prešteti dobre volje in zadovoljstva s sošolci.« Upamo, da bo ta misel spremljala naše učence tudi v prihodnje.

M. U.

(Skupno 91 obiskov, 1 današnjih obiskov)