Na prvi spomladanski večer, 20. marca 2024, so otroci Osnovne šole in Vrtca Prestranek znova pokazali svoje številne talente. Zaposleni šole in vrtca so skupaj z otroki pripravili pester program in ga vtkali v tradicionalno vsakoletno kulturno prireditev, tokrat z naslovom »Naj Zemlja zapleše«.

S svojimi prispevki so sodelovali vsi razredi in vse vrtčevske skupine. Na odru so se zvrstile točke različnih zvrsti: od recitacij, petja in plesa do skečev, lutk in dramske igre. Ogledali smo si lahko posnetek sproščenega in razigranega rajanja najmlajših vrtčevskih otrok iz skupin Zajčki in Mehurčki ter posnetek otrok iz skupine Veveric z njihovo simpatično deklamacijo. Petošolci so z umetniškim pridihom predstavili nastanek Zemlje, osmošolci pa štiri elemente našega planeta. Vrtčevski otroci iz skupine Sončki so nas spomnili, kaj vse nam daje zemlja. Na pomen varovanja narave so nas opozorili učenci šestega razreda z rap pesmijo o boju med Zemljo in ljudmi ter drugošolci, ki so energično “zarockali” za naš planet. Otroci iz vrtčevske skupine Gumbki so se s pesmijo podali na vesoljsko potovanje od Zemlje do Marsa, četrtošolci pa so morebitnim obiskovalcem iz vesolja opisali značilnosti življenja na našem planetu. Sedmošolci so s svojo točko predstavili, kako lepo nam je tukaj in kaj vse nam omogoča življenje na tem svetu, opozorili pa so tudi na pomen dobrih medosebnih odnosov. Kako sodobna tehnologija vpliva na ljudi in naš vsakdan, so v skeču zaigrali naši najstarejši učenci in dodobra nasmejali občinstvo. Prireditev so  s pesmijo in izvirnim plesom zaključili tretješolci ter pevski zbor, ki je s svojo pesmijo delil sporočilo o pomenu skupnosti in skrbi za naš planet.

Prireditev je bila prava paleta raznolikosti, vsaka točka je bila posebna na svoj način. Otroci so s svojimi nastopi izražali kreativnost, veselje in predanost ter pokazali, da imajo velik potencial. Dogodek bo nedvomno pustil pečat v srcih vseh, ki so ga doživeli, in bo tako nastopajočim kot gledalcem ostal v lepem spominu.

Katarina Abram in Vanja Tomšič

 

(Skupno 163 obiskov, 1 današnjih obiskov)