Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo.
Hrana, ki so jo pridelali in pripravili na naših kmetijah, v slovenskih kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah je bolj sveža in okusnejša.
Je kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov.
Letos ima tradicionalni slovenski zajtrk slogan »Kruh za zajtrk, super dan«. Mi smo za zajtrk imeli kruh, maslo in med, spili smo mleko in za posladek pojedli še jabolko.
Učenci od prvega do devetega razreda so se preizkusili v znanju o tradicionalnem slovenskem zajtrku. V jedilnici so poiskali pet vprašanj oziroma ugank in na listek napisali pravilne odgovore ter se potegovali za praktične nagrade.
Vsako leto čebelarje in nas razveselijo čebele, ki iz rastlinskega nektarja ustvarijo med. Učenke in učenci 6. razreda pa so pred malico razveselili nas in nam pripravili pravi čebelji ples.
Učiteljici: Andreja Geržina in Mateja Šabec