V petek, 10. 11. 2023, je za sedmošolce potekal dan dejavnosti. Z učenci smo se odpravili v Knjižnico Bena Zupančiča Postojna ter na Srednjo gozdarsko, lesarsko in zdravstveno šolo Postojna. 

Najprej smo se odpravili v knjižnico, saj sedmošolci naše šole že vrsto let sodelujejo v nacionalnem projektu »Rastem s knjigo OŠ – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu«. Projekt, namenjen  spodbujanju branja in bralni kulturi, izvaja Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju s šolami in splošnimi knjižnicami. Knjižničarka je učencem predstavila prostore in delovanje knjižnice, dejavnosti, ki tu potekajo, razvrstitev knjižničnega gradiva ter postopek vpisa. Predstavila jim je tudi informacije o projektu ter knjigo Modri otok pisateljice Irene Androjna, ki so jo prejeli v dar.

Z dejavnostmi smo nadaljevali na SGLZŠ Postojna. Vodje delavnic so učence razdelili v dve skupini. Obe delavnici sta bili zaradi slabega vremena prestavljeni v šolske prostore, kjer so učenci spoznavali življenje drevesa in človeka, človekov odnos do narave in sočloveka. Učenci so preko vodenega pogovora in predavanja prof. Leona Kernela poglabljali vsebine o ekologiji ter pomenu narave nasploh. V drugem delu delavnic pa so se učenci pobliže  seznanili z delom v gozdu, obvezno varovalno opremo gozdarja in poklici v gozdarstvu. 

Mojca Kristan in Andreja Kocjan

(Skupno 247 obiskov, 1 današnjih obiskov)