Ob zaključku šolskega leta so si učenke in učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost »Spoznavamo svet« ter nekaj učencev predmetne stopnje, privoščili izlet v Minimundus.

V zgodnjih jutranjih urah smo se iz Prestranka podali proti  Avstrijski Koroški. Najprej nas je čakal obisk  sveta v malem – Minimundusa. Poleg modelov zgradb, smo občudovali tudi znamenite vlake in ladje, ob tem pa spoznavali tudi zgodovino, geografijo, arhitekturne sloge in umetnostna obdobja. V novozgrajenih prostorih notranjega doživljajskega sveta so nas čakale interaktivne pustolovske postaje, kot je potovanje po Kitajskem zidu v spektakularnem 4D-kinu, interaktivni globusi za velike in male, nogometni kviz, fantazijsko potovanje okoli sveta in še marsikaj. 

Popoldan smo se sprehodili do obale Vrbskega jezera ter se odpeljali še do centra Celovca, kjer smo si v starem delu mesta ogledali nekaj znamenitosti  – deželna hiša, mestna hiša, stari in novi trg, zmajev kip… Nekaj prostega časa, pa smo seveda kljub polnim nahrbtnikom, izkoristili za obisk Mcdonaldsa. Polni vtisov seveda malce utrujeni smo se odpravili proti domu . 

 

Valentina Tomažinčič

 

(Skupno 383 obiskov, 1 današnjih obiskov)