Svetovni dan hrane je bil letošnje leto v sredo, 16. 10. 2019. V ta namen smo na šoli skupaj z učenci izbirnega predmeta načini prehranjevanja pripravili domačo čokolado z lešniki ter ponudili različne vrste semen, oreščkov in sadja, s katerimi so si učenci v četrtek, 24. 10. 2019 v času sadnega odmora pripravili svoj zdrav jogurt.

Učenci cele šole so tako imeli možnost izbire priprave zdravega napitka po svojem okusu, na koncu pa so se posladkali z domačo čokolado. Poleg tega so lahko spoznali še zgodovino čokolade, kako nastane čokolada, zakaj je temna čokolada bolj zdrava od bele ter ostale zanimivosti.

Prav tako so spoznali veliko zanimivosti in zdravilnih lastnosti o oreščkih in semenih, katere so bile podane na plakatih sodelujočih učencev pri pripravi degustacije.

Predstavitev in pokušina sta potekali tudi v vrtcu, kjer so otroci pogumno odkrivali nove kombinacije okusov.

 

Učiteljica: Andreja Geržina

Org. prehrane: Maja Mladenović

GALERIJA

(Skupno 116 obiskov, 1 današnjih obiskov)