V petek, 16. 11. 2018, na dan slovenske hrane,  so učenci za zajtrk dobili črn kruh, maslo, med, mleko in jabolka, čim bolj lokalnega in vse slovenskega porekla. V šolo smo povabili gospo Danijelo Volk iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica in sadjarja gospoda Antona Biščaka. V svojo predstavitev sta vključila različne vrste sadja in pomen uživanja le-teh, poleg tega pa sta predstavila tudi, kako poteka delo v sadovnjaku in kaj vse vpliva na pridelek. Gospod Anton Biščak je s seboj prinesel šest različnih sort jabolk, katere so učenci poskusili in jih s kratkim vprašalnikom ocenili glede na to, katera sorta jim je bila najbolj všeč.

Vrtec pa je obiskala ga. Anastazija Jež Krebelj iz čebelarskega društva Postojna in otrokom na poučen način predstavila čebelarstvo preko različnih didaktičnih pripomočkov.

Maja Mladenović, org. prehrane in člani projekta Zdava šola

Galerijo si lahko ogledate TUKAJ.

(Skupno 100 obiskov, 1 današnjih obiskov)