V ponedeljek, 16. 10. 2017, je bil Svetovni dan hrane.

V ta namen smo na naši šoli v petek, 20. 10. 2017, skupaj z učenci izbirnega predmeta Načini prehranjevanja pripravili razstavo različnih vrst tropskega sadja. Spoznali in okusili smo kar sedemnajst posameznih. Učenci izbirnega predmeta so sadje narezali tako, da so ga ostali učenci lahko poskusili, poleg tega pa so jim nadarjeni učenci predstavili, od kod posamezna vrsta izvira, na kakšen način je uporabna, kako raste in kakšne posebnosti so značilne prav zanjo. Izkušnjo so z nami delili tudi otroci in vzgojiteljice iz vrtca. Sadni odmor je bil tokrat poučno obarvan s pestro paleto barv in okusov, kar v bodoče velja ponoviti, morda še na kakšen drugačen način.

Zapisali:

Andreja Geržina in Maja Mladenović

 

Glej fotogalerijo

(Skupno 63 obiskov, 1 današnjih obiskov)