Državno tekmovanje se je odvijalo v sredo, 31.5.2017, v gostilni Pečarič na Vrhovcih v Ljubljani. Iz regionalnih tekmovanj, ki so bile po različnih delih Slovenije, se je v zaključno tekmovanje uvrstilo osemnajst skupin. Prestranški kormpirčki Aleksander, Jan, Samanta in Barbara so bili najmlajši udeleženci tekmovanja. Pripravili so krompir v zevnici in jabolčni kompot. Mlade kuharje je prišla pozdravit tudi ministrica za zdravje gospa Milojka Kolar Celarc V komisiji, ki je ocenjevala pripravo jedi, okus, pogrinjek in seveda predstavitev vsega naštetega, so bili dr. Janez Bogataj, Tanja Pintarič (gostilna Rajh), Valter Kramar (Hiša Franko), Tomaž Bolka (gostilna Krištof), Drago Bulc in dr. Katja Povhe Jemec (ministrstvo za zdravje). Prestranški krompirčki so se uvrstli na tretje mesto.
Liljana Bole