V petek 10.3.2017, je bilo na šoli že tretje tradicionalno slovensko kosilo v okviru projekta Otroci otrokom pripravimo zdravo tradicionalno slovensko kosilo v organizaciji Društva vesela kuhinja. Na jedilniku je bila goveja juha, pražen krompir, meso iz juhe in solata. Tretja skupina Prestranških krompirčkov, sestavljena iz osmih petošolcev, se je odločila, da bo sošolcem ponudila še regratovo solato. V petek so se sredi dopoldneva zbrali pred šolo, opremljeni z vsem potrebnim za nabiranje regrata. Odpravili so se na travnik, kjer so nabrali za dve skledi regrata. V šoli so regrat najprej oprali, nato pa so ga pripravili s toplim krompirjem, jajci, fižolom, popečeno slanino in kisom. Okusno solato so nato ponudili učencem, ki so prišli na kosilo. Seveda so na koncu vse skupaj še natančno pomili in pospravili.
Tako se je zaključil prvi del tega projekta. V aprilu mesecu bodo štirje učenci iz razreda predstavili svoje znanje v gostilni Pečarič v Ljubljani. Z drugimi šolskimi skupinami se bodo pomerili v kuhanju tradicionalnih jedi. Prestranški krompirčki bodo skuhali krompir v zevnici in kompot. Želimo jim, da bi se čim bolje odrezali na tekmovanju.
Liljana Bole