Vsako leto 16. oktobra beležimo svetovni dan hrane. V letošnjem letu je bil poudarek na pomenu prilagajanja kmetijske dejavnosti na podnebne spremembe, torej na zagotavljanju globalne prehranske varnosti. Se se bomo tega zavedali in se ne le prilagajali podnebnim spremembam, temveč se tudi do okolja vedli tako, da bodo le-te čim manjše, bomo tudi v prihodnje deležni zadostne preskrbe s hrano. Če bi pa znali hrano še enakomerno razdeliti po vsem svetu, pa že sedaj ne bi bilo nikjer lakote. Na naši šoli se trudimo, da učencem zagotavljamo uravnotežene obroke, bogate s sadjem in zelenjavo, zato smo aktivni člani dveh projektov, Zdrave šole in Sheme šolskega sadja in zelenjave. Ta dan smo obeležili tako, da je učenka 9. razreda v ponedeljek, 17. 10. 2016, prvo šolsko uro na šolskem radiu prebrala kratko obvestilo s katerim so želeli ozavestiti ta dan. Vsem učencem so bile poleg malice na voljo različne vrste zelenjave, tako so si sami sestavili svoj zelenjavni krožnik ter naredili malico bolj zdravo.
Organizatorka šolske prehrane : Maja Mladenović in učiteljica: Andreja Geržina