Program Varno na kolesu že 10. leto zapored širi sporočilo o pomenu varnosti kolesarjev v prometu in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. Naša šola se je v projekt prvič vključila v šolskem letu 2013/2014. Torej smo aktivni udeleženci projekta že deveto leto.

Letos smo se vključili v razpis A, ki je potekal za učence, ki se pripravljajo na kolesarski izpit in v razpis B, ki je bil namenjen vsem učencem šole.

V razpisu B smo se reševali anketo in oddali načrt za kolesarski izlet po naših krajih.

V razpisu A so petošolci ustvarjali na dveh področjih. Za sklop nalog Kolo in trajnostna mobilnost so posneli film, ki si ga lahko ogledate na povezavi.

https://www.youtube.com/watch?v=NMma-K94Bqc

Za drugi sklop Spoznavamo prometna pravila in znake so pripravili spletno didaktično igro Brihtnež na kolesu.

https://view.genial.ly/622f110027b0e000187d27f1/interactive-content-brihtnez-na-kolesu

Na začetku maja so dobili povabilo na zaključno srečanje finalistov projekta Varno na kolesu. Med 140 sodelujočimi šolami so se uvrstili med 10 finalistov.

V četrtek, 26. maja so se petošolci obeh razredov odpeljali v ljubljanski Kolosej, kjer so jih organizatorju Butan plin in drugi sodelujoči partnerji nagradili s kolesarskimi čeladami in majicami. Na prireditvi so izvedeli, da so se uvrstili na peto mesto.

Pred in po slovesni razglasitvi so se učenci lahko udeležili različnih delavnic na temo prometa in kolesarjenja. Po prireditvi so si ogledali nastop BMX akrobatov.

Popoldne so učenci obeh petih razredov obiskali še Narodni in Prirodoslovni muzej Slovenije.

Več fotografij si lahko ogledate na povezavi

https://sl-si.facebook.com/varnonakolesu.si/photos/1901061166745716

Liljana Bole

(Skupno 167 obiskov, 1 današnjih obiskov)