Na šoli smo v počastitev dneva poezije pripravili literarni natečaj Jutri je še en dan.

Člani ocenjevane komisije: Liljana Bole, Mojca Kristan, Alenka Slavec Geržina, Anžej Bole, Nika Koren, Žiga Klanjšek in Zoja Jerič so na prvem sestanku izbrali nekaj pesmi, nato pa je vsak član komisije ocenil izbrane pesmi z ocenami od 1 do 5.

V prvi triadi so največ točk zbrali tretješolci. Najvišje število točk je tako prejel Žiga Poljšak za pesem Jutri je še en dan, drugo mesto je dosegel Vid Malneršič za pesem Pomlad, tretje mesto si delijo Ivana Čelhar za pesem Slonček Žak, Neli Malovrh za pesem Pastir in Kravica ter Žan Kaluža za pesem Zima. Posebno nagrado za Korona pesem je dobila Laura Duša iz 1. razreda. V ožji izbor so se uvrstili še Tajda Kristan iz 1. razreda in Nik Gojič iz 2. razreda ter tretješolke Anja Bajec, Ajša Dedek in Karin Malneršič.

Na natečaj je največ pesmi prišlo iz druge triade. Prvo mesto je dosegla pesem Jutri je še en dan petošolk Ivane Miljas, Vesne Debeljak Caserman in Ane Česnik. Pesem je dosegla najvišje število točk od vseh ocenjenih pesmi. Drugo mesto je  osvojila Naja Malovrh iz 5. razreda za pesem Ravnatelj je skladatelj, tretje mesto so si delili štirje učenci:  Vita Janeš iz 4. b razreda za pesem Dve klobasi ter petošolci Jurij Margon za pesem Moda v 2875, Žiga Klanjšek za pesem V prihodnosti ter Benjamin Vitez za pesem Danes in jutri. Posebno nagrado, in sicer za najbolj optimistično pesem, je prejel Daris Majstorović iz 3. razreda. V ožji izbor so se uvrstile pesmi, ki so jih napisali: Ana Česnik, Ina Krma, Živa Biščak, Naja Bele Žele, Ivana Miljas, Vesna Debeljak Caserman, Nika Trobec, Luka Škrlj iz 5. razreda, Tadej Nevistić, Nuša Bergoč Ivančič, Zoja Jerič, Ema Krma iz 4. b razreda in Nail Kuduzović iz 4. a razreda.

Na natečaj je prišlo tudi nekaj pesmi iz tretje triade. Prvo mesto je osvojila Taja Sašić iz 8. razreda za pesem Kaj bo jutri, drugo mesto je dosegla učenka 9. razreda Nika Koren za pesem Jutrišnji dan, tretje mesto je odšlo v 7. razred za pesem Jutri je nov dan, ki jo je napisal Luka Malnaršič. Pesmi učencev Jane Jović in Jerneja Rebca sta se uvrstili v ožji izbor. Posebno nagrado za najbolj sporočilno pesem je prejela Tjaša Čelhar iz 8. razreda.

Del komisije je v petek podelil nagrade nagrajenim učencem. Aljaž Bole in Nika Koren sta ob pomoči učiteljice Liljane Bole pripravila razstavo pesmi v večnamenskem prostoru. V naslednjih dneh bo izšla tudi spletna zbirka pesmi.

Liljana Bole

 

(Skupno 464 obiskov, 1 današnjih obiskov)