Skupini Ježki in Mravljice smo se odpravili na ogled Postojnske jame.

Predhodno smo si ogledali filme in fotografije Jame ter se temeljito pripravili na obisk. Do parkirišča pred Postojnsko jamo smo se pripeljali z avtobusom, od tam pa peš do vhoda, kjer so nas pričakali vodiči.

Po obveznem preverjanju vstopnic, smo se z vlakom odpeljali v čaroben svet podzemlja. Že med samo vožnjo, smo lahko opazovali kapnike in druge lepote jame. Vsake toliko pa nam je na glavo padla kakšna kapljica vode. Vodič Gregor nam je na razumljiv način predstavil Jamo. Pot nam je nekoliko prilagodil glede na našo starost. Pritegnil nas je k iskanju različnih podob ali motivov, ki si jih lahko predstavljamo ob pogledu na kapnike. Našli smo tigrovo glavo, nosoroga, kokoško, slanino… Predstavil nam je tudi simbol Postojnske jame Briljant in steber poleg njega. Ogledali smo si špagetno, rdečo, belo in koncertno dvorano. Čisto na koncu pa smo si v velikem akvariju od blizu ogledali človeško ribico.

Vodič nas je pohvalil za pogum in spoštljivo obnašanje v Jami. Povedal nam je, da je v njegovi dolgoletni karieri prvič vodil toliko stare otroke.

Na poti nazaj v vrtec smo se pogovarjali o vsem, kar smo videli, najbolj pa sta nam ostala v spominu vlakec in človeška ribica.

Vzgojiteljici: T. Janež in I. Šorc

GALERIJA

(Skupno 134 obiskov, 1 današnjih obiskov)