V okviru projektov Varno na kolesu in Zdrava šola bomo letos na šoli organizirali tekmovanje KOLESARIMO, NABIRAMO KILOMETRE IN LOVIMO DODATNO NAGRADO – SERVIS KOLES!

Kolesarjenje je zabavno, okolju prijazno, razburljivo, zdravo, družabno in še in še bi lahko naštevali. Je pa lahko tudi nevarno. Zato so za več spretnosti in možnosti ustreznega reagiranja v prometnih situacijah potrebne izkušnje v prometu. Zaradi vsega tega razpisujemo v tem šolskem letu tekmovanje Vrtimo kolo za zdravo telo.

Kaj bomo počeli?

Uporabite kolo za vaše vsakdanje poti, se odpravite na popoldanski izlet ali na obisk k prijateljem.

V knjižico, ki vam jo bodo razdelili učenci 5.razreda, vpisujte prevožene kilometre. Da bo vpis bolj pomemben, naj ga starši potrdijo s svojim podpisom. V knjižico lahko vstavite tudi kakšno fotografijo z vašega kolesarjenja, ali pa jo posredujete preko spleta na elektronski naslov učiteljice Liljane. Ob koncu tekmovanja bo komisija učencev pregledala in seštela prevožene kilometre. Najboljši posamezniki v razredu in najboljši razred bo nagrajen.

To pa še ni vse.

Štiri šole na državni ravni, ki bodo zbrale najvišje povprečno število kilometrov pridobijo dodatno nagrado –SERVIS KOLES na njihovi šoli, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav.

Pa še nekaj napotkov za večjo varnost:

 

Vsi učenci, ki nimajo pridobljenega kolesarskega izpita, morajo imeti ob vožnji s kolesom ob sebi odraslo osebo.

Ko kolesarite imejte na glavi kolesarsko čelado.

Bodite skrajno previdni na cesti. Kolesarji so še vedno najbolj ranljivi udeleženci v cestnem prometu.

 

In še za konec.

Pomembno je, da se gibamo in uživamo. Letos pa bomo tudi beležili svoje poti oziroma opravljene kilometre.

Na kolo za zdravo telo1

(Skupno 88 obiskov, 1 današnjih obiskov)