Projekt Turizmu pomaga lastna glava – Kultura in turizem

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

V tem šolskem letu se je tudi naša šola pridružila projektu. Letošnja tema je Kultura in turizem. Odločili smo se, da bomo pregledali register nepremične kulturne dediščine in izdelali krožno kolesarsko pot, ki povezuje kraje našega šolskega okoliša med sabo, ter izpostavili zanimivosti na njej.

Povezali smo se z domačini in lokalnimi poznavalci zgodovine ter kulturne dediščine in posneli osem kratkih videoposnetkov, v katerih smo prikazali zgodovino, nekatere običaje ter zanimivosti. Pripravili smo tudi zloženko, opremljeno z opisi posameznih krajev in QR-kodami, prek katerih dostopamo do videoposnetkov. Zloženko si lahko tukaj ogledate,  videoposnetke pa na tej povezavi.

Da bi k zanimanju za kulturno dediščino pritegnili mlade, smo pripravili »misijo« znotraj aplikacije CŠOD misija, v kateri čakajo otroke izzivi, ki jih morajo premagati, da dosežejo točke in pridejo do cilja ter tako osvojijo značko, ki služi kot priznanje za uspešno opravljene izzive. Na ta način otroci preživijo dan na prostem, v naravi, ter prek svojih pametnih telefonov spoznavajo našo kulturno dediščino.

Našo turistično nalogo si lahko ogledate tukaj.

Kako deluje in kako si naložite aplikacijo CŠOD misija, izveste tukaj.

Tekmovanje bo potekalo na državni ravni na več lokacijah po Mercatorjevih centrih. Naš turistični proizvod bomo predstavili na turistični tržnici v Mercator centru v Kopru dne 10. 4. 2018 med 15. in 18. uro.

Veseli bomo, če boste prišli navijat za nas!

Mentorji projekta:

Mojca Kristan

Ana Novak

Polona Požar

Goran Uljan

(Skupno 49 obiskov, 1 današnjih obiskov)