Tudi letos smo na Osnovni šoli Prestranek pripravili že tradicionalno prireditev ob kulturnem prazniku, in sicer smo jo izpeljali 16. 2. 2018, na zadnji petek pred počitnicami.

V telovadnici šole so se pod mentorstvom vzgojiteljic in pedagoških delavcev predstavili vrtčevski otroci in vsi učenci od 1. do 9. razreda OŠ Prestranek. Letošnja nit prireditve je bila šport. Tema se je ob istočasno odvijajočih se olimpijskih igrah, zmagi košarkarjev na EP in vseh ostalih imenitnih dosežkih naših športnikov ponudila kar sama.

Točke smo črpali iz vseh segmentov športa, tako iz plesa, pohodništva, gimnastike, košarke kot iz mnogih drugih. Tako so se na odru zvrstile recitacije , atraktivni plesi, vratolomne akrobacije, zabavni skeči, domiselni in poučni igrani prizori in ne nazadnje priredba pesmi We are the champions, ki jo je odpel šolski pevski zbor. Vse točke pa sta s športno obarvanim veznim tekstom povezovala učenca 9. razreda. Prireditev je bila postavljena v avtentično okolje, telovadnico, in temu primerna je bila tudi scenografija, polna pisanih blazin, košev in ostalih športnih rekvizitov.

 

Šport in kultura sta dejavnika, ki  omogočata človekov duhovni in telesni razvoj. Da gresta z roko v roki, smo dokazali na letošnji prireditvi, ki si jo je ogledalo zavidljivo število staršev in ostalih krajanov, pridružili pa so se nam tudi župan Igor Marentič, direktorica občinske uprave Marina Rebec in predstavniki krajevnih skupnosti. Vsi pa so s številnimi aplavzi potrdili, da je bila tudi letošnja prireditev pripravljena in izvedena na ravni, ki je primerna za kulturni praznik.

 

Ana Kaluža

(Skupno 250 obiskov, 1 današnjih obiskov)