Petošolci so se letos vključili v projekt Kuhnapato.si. Sodelovali so pri nastajanju treh tradicionlanih Slovenskih kosil, posneli filme o pripravi tradicionalnih jedi Pivške kotline in se udeležili regijskega tekmovanja v pripravi lokalno značilnih jedi v novi preobleki. V petek, 14.4.2017, je gospa Čelhar odpeljala  Aleksandra, Barbaro, Jana in Samanto in mentorici Liljano in Majo v Vrhovce v Ljubljani v gostilno Pečarič.  Štirje Prestranški krompirčki so na tekmovanju pripravili krompir v zevnici s klobaso in jabolčni kompot. Kosilo so postregli štiričlanski komisiji, ki je imela vrsto vprašanj o receptu, sestavinah, kulturnem ozadju jedi… Petošolci so na vprašanja odgovarjali kot pravi strokovnjaki v prehrani. Nestrpno so pričakovali končno razglasitev strokovne komisije. Član komisije, ki je tudi glavni kuhar gostilne, v kateri je gostovalo tekmovanje, je prebral imena prvih treh skupin, ki so si prikuhale uvrstitev na državno tekmovanje. Najprej je prebral ime skupine Prestranški krompirčki. Tako se je skupina iz OŠ Prestranek uvrstila na državno tekmovanje projekta Kuhnapato, ki se bo odvijalo v maju mesecu.

Liljana Bole

 

(Skupno 63 obiskov, 1 današnjih obiskov)