Kot se spodobi, so tudi letos devetošolci zadnje leto osnovnega šolanja zaključili z dvodnevnim izletom v Italijo. Izlet smo začeli v torek, 11. 6. 2013, ko smo se vkrcali na avtobus in se odpravili na   pot proti Benetkam.

Avtobus smo zapustili pred Benetkami in se v sam center popeljali z vodnim avtobusom. Obiskali smo trg Svetega Marka, si ogledali Doževo palačo, prečkali most vzdihljajev in ogled zaključili z nakupovanjem spominkov. Občudovali smo utrip mesta, saj ga obiščejo turisti iz vsega sveta ter se čudili cenam, ki so bile za naš žep odločno previsoke.

Iz Benetk nas je pot vodila do Verone, ki je znana kot Julijino mesto, saj je Shakespeare za svojo tragedijo Romeo in Julija izbral prav ulice Verone. Ogledali smo si rimski amfiteater in rojstno hišo Julije. Utrujeni in polni lepih vtisov smo nadaljevali pot do hotela, kjer smo povečerjali ter se do poznih ur zabavali. Zjutraj smo pozajtrkovali in se odpravili proti zabaviščnemu parku Gardaland, kjer smo preživeli cel dan. Polni adrenalina smo se v poznih večernih urah vrnili domov.

Izleta se bomo v lepi luči spominjali še mnogo let.

Več slik

Katja Godeša

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)