Čeprav je letošnje šolsko leto za zaposlene, učence in vrtčevske otroke Osnovne šole Prestranek malce drugačno, predvsem zaradi graditve nove šole in vrtca ter posledično razseljenosti po različnih lokacijah, smo se odločili, da speljemo tradicionalno kulturno prireditev, s katero se predstavimo staršem in krajanom. Tudi letos so se na odru zvrstili prav vsi učenci iz vseh razredov,  le vrtec se je odločil za likovno razstavo, ki je imenitno pospremila dogajanje.

21. marca, na prvi pomladni dan, smo tako gostovali v Kulturnem domu v  Postojni, kjer je prireditev potekala pod naslovom Nekoga moraš imeti rad. Učenci od 1. do 9. razreda in oba pevska zbora so predstavili točke, ki so se tako ali drugače dotikale ljubezni do narave, živali, rastlin, človeka in vsega obstoječega. Ljubezen je večna tema, ki vznemirja in spodbuja k ustvarjanju, kar so občutili tudi naši najmlajši in oni malo starejši, zato so bile točke „žive“ in polne življenjske energije, ki se je kazala skozi ples, petje, doživeto odigrane prizore, domiselno  animacijo in projekcijo, ki je dala prireditvi poseben žar.  Posebno pozornost so vzbudili mali harmonikaši. Ti so občinstvo, ki so ga sestavljali predvsem starši naših otrok, pripravili do ovacij in zahtev po dodatno odigrani skladbi. Prav vse točke pa so bile dodelane in izpeljane z veliko truda s strani otrok in njihovih mentorjev.

Obiskovalci in nastopajoči so prireditev zapustili nasmejanih obrazov in ponovno je bilo slišati že tako znane besede: „Letos je bila pa res najboljša prireditev do sedaj:“ Kar je seveda lepa spodbuda za nadaljnje umetniško udejstvovanje in ustvarjanje.

(Skupno 62 obiskov, 1 današnjih obiskov)